Δείτε πώς κατάφερε αυτή η γυναίκα να ανέβει τα σκαλιά μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού!

2216


Στην εποχή μας πλέον,κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε κρατικά κτήρια και υπηρεσίες, είτε πρόκειται για άτομο με ειδικές ανάγκες ή όχι. Όταν έχεις ζήσει μια ζωή σε αναπηρικό αμαξίδιο,ο πρωταρχικός στόχος είναι να είσαι όσο πιο ανεξάρτητος γίνεται. Κοιτάζοντας αυτή την εικόνα σίγουρα θα σκέφτεστε πως αυτή η γυναίκα θα ανέβει τόσες σκάλες? Δεν υπάρχει ράμπα, ούτε και κάποιος ανελκυστήρας αλλά αν προσέξετε καλά,υπάρχει ένας διακόπτης!

Αυτό το τρικ ζωής μετατρέπει ένα κτίριο προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες!

Advertisement

Δίοδος

Παρόλο που υπάρχουν πολλές καινοτομίες που μπορούν εφαρμοστούν, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό λόγω της αρχιτεκτονικής πολλών παλαιών κτιρίων. Σε αυτά τα μέρη συνήθως προστίθενται αυτοσχέδιες ράμπες, ανεπιθύμητες επιπλέον κατασκευές αλλά καμιά φορά η μεταφορά γίνεται ακόμα και χειροκίνητα με άτομα που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Όπως μπορείτε να φανταστείτε η εμπειρία αυτή δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τους εμπλεκόμενους.Πρέπει να υπάρχει μια καλύτερη λύση κι εδώ σας την παρουσιάζουμε!

Η Αλλαγή

Η βρετανική εταιρεία All Good Trio βρήκε τη λύση αφού διαπίστωσε ότι ήταν αρκετά δύσκολο να ανακατασκευαστούν οι είσοδοι πολλών κτιρίων. Με το καινοτόμο τους σχέδιο, κανένα κτίριο δεν χρειάζεται να κάνει επιπλέον προσθήκες και το κυριότερο η αισθητική και η αρχιτεκτονική του κτηρίου παραμένουν χωρίς μεταβολές!

Κάντε κλικ στην επόμενη σελίδα για να θαυμάσετε αυτή την εφεύρεση!

Advertisement

Advertisement