Deze dame kon de trap niet op, maar als ze op een knop drukt…

9941


In deze tijd zou iedereen, valide of niet, in staat moeten zijn om toegang te krijgen tot gemeenschappelijke gebouwen. Als je in een rolstoel zit, wil je zo veel mogelijk onafhankelijk zijn. Maar als je naar deze foto kijkt, vraag je je wellicht af – hoe zal deze arme vrouw die trap nemen? Er is geen helling of lift te zien, maar gelukkig is er een knop waarop ze kan drukken. Hoe werkt het?

Deze ingenieuze truc maakt gebouwen met één druk op de knop toegankelijk voor rolstoelgebruikers!

Advertisement

Doorgang

Ook al zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen te vinden op het gebied van architectuur, sommige oude gebouwen zijn daar niet geschikt voor. Deze plaatsen proberen het te redden met geïmproviseerde hellingen, lelijke aanpassingen en personeel dat mensen met een handicap probeert te helpen door hen persoonlijk te begeleiden op tijdelijke hellingen. Zoals u zich kunt voorstellen is dit voor alle betrokkenen zeer omslachtig. Er moet een betere optie zijn om dit probleem aan te pakken – en die is er ook!

Verandering

Het Britse All Good Trio kwam met een oplossing nadat ze zich realiseerden dat er een eenvoudigere manier moet zijn dan enkel het herinrichten van ingangen. Met hun innovatieve ontwerp hoeft geen enkel gebouw ingrijpend gerenoveerd te worden en nog beter, het resultaat is van buitenaf vrijwel onzichtbaar!

Kijk op de volgende pagina hoe deze geweldige uitvinding werkt!

1
2
Advertisement